Opiumwetzaken zijn zaken waarin vermoedelijk drugsdelicten zijn gepleegd. Dit kan variëren van grootschalige drugssmokkel tot aan meer eenvoudige zaken zoals drugsbezit op een festival. Ook hennepteelt valt onder drugsdelicten. De advocaten van Drenth & Verkaart Strafrechtadvocaten hebben veel ervaring met het bijstaan van cliënten die verdacht worden van opiumwetzaken. Ook zijn zij goed op de hoogte van het Nederlandse gedoogbeleid.

De Nederlandse wetgever heeft een onderscheid gemaakt tussen harddrugs en softdrugs. Dit onderscheid wordt gemaakt afhankelijk van het risico dat de drugs vormt voor de samenleving. Voorbeelden van harddrugs zijn cocaïne, speed en ecstasy. Voorbeelden van softdrugs zijn marihuana en hasj. Dit onderscheid is van belang voor de strafbaarheid, maar ook voor de mogelijk op te leggen sanctie.

Drugsbezit op een festival lijkt een relatief onschuldig feit, maar kan zeer onaangename gevolgen voor u hebben. Indien u verdacht wordt van een zwaar drugsdelict, dan is een strafrechtadvocaat erg belangrijk om uw rechten, ook gedurende het onderzoek, te waarborgen en uw belangen te verdedigen. U doet er om die reden verstandig aan om ook in een dergelijk geval een strafrechtadvocaat te raadplegen. Deze kan u van deskundig advies voorzien en u eventueel van rechtsbijstand voorzien indien u daadwerkelijk op verdenking van een drugsdelict voor de rechter dient te verschijnen.